søndag 1. februar 2009

Heia Roger - ta lampa!I dag vi jeg spørre om hjelp fra leserne.
En eller annen gang på slutten av åttitallet, eventuelt helt på begynnelsen av nittitallet, hadde Dizzie Tunes-gutta en serie med humorprogrammer på datidens eneste norske kanal - Nrk.

I en av episodene, hadde de klippet sammen utdrag fra en James Bond-film, der Roger Moore var skuespiller. De klippet inn scener med seg selv, og det var i en film der Jernkjeven var med.
Handlingen foregikk ombord i et tog, og det utspant seg en kamp mellom James og Jernkjeven. To av Dizzie Tunes-kara står liksom på sidelinjen og heier på Roger Moore. De roper: -Heia Roger, ta lampa!
Og så tar Roger Moore ei lampe, knuser lyspæra og setter lampa opp i tanngarden på Jernkjeven, slik at han blir satt ut av spill.


I "alle år" etterpå, har jeg - når jeg har sett en sloss-scene på TV eller film, pleid å utbasunere: -Heia Roger - ta lampa!
Mine to barn, som nå er 21 og snart 19, har selvsagt hørt dette sitatet til det kjedsommelige, men de har - dessverre- ikke opplevd å se klippet.

Dette ønsker jeg å kunne få vise dem en gang.

Er det noen der ute som vet hva jeg snakker om, og vet hvor jeg kan finne det jeg leter etter?

Og ja: Jeg HAR lett i NRKs arkiver på nett, og søkt på Youtube, opp til flere ganger.


På forhånd takk!

7 kommentarer:

e.m. sa...

Jeg har selv forsøkt å finne slike "oldies" på YouTube og fått svaret: "No videos found"..etc. Men ved å gå 'omveier' har jeg funnet de fleste som "ikke finnes".
Jeg legger den ene sansynlige tittelen oppå den andre, og hver gang søket slår feil spoler jeg frem til jeg får nye titler osv., helt til videoen plutselig er der.
Eks: Jeg husker en TV-serie med en for meg usedvanlig fin tittelmelodi, en fortsettelse av Disneys/Jules Vernes "En verdensomseiling under havet". Jeg slo opp på Verne, fant tittelen: "Den hemmelighetsfulle øya", men uten resultat. Slik fortsatte jeg med forskjellige 'smarte søk' uten hell.
I dag kom jeg plutselig på førnevnte melodi, skrev i et anfall av intelligens: "Omar Sharif as captain Nemo" - og der lå den - i flere varianter, spesielt den originale.
Du har nok atskillig bedre greie på YouTube enn jeg - som faktisk aldri hadde visst om dette før jeg leste det her.
Men det er jo av idioter og fulle folk en skal høre det, sies det jo, så jeg nevner det likevel...
Gudd løkk.

Mor sa...

Åh, er det den der: Den løyndomsfulle øya?
Da den gikk, var jeg så liten at jeg ikke klarte å lese teksten, så mamma måtte lese høyt.
Husker noe om et mystisk lys på toppen av fjelle, that's it.

Heia Roger!

e.m. sa...

Ja, det var vissnok noe sånt. Jeg husker melodien fordi den var komponert av Ennio Morricone, samme som skrev filmmelodiene til spaghetti-westerne. Jeg så heller ingen av disse filmene før de kom på video.
Men akk; som de fleste flotte sanger eller hysterisk morsomme filmene jeg så i yngre dager, er disse ikke lenger sånn som jeg husker dem nå når jeg ser dem i dag.
Litt trist for oss nostalgikere...

Og ja, HEIA ROGER !!! Heheh...

e.m. sa...

"Den løyndomsfulle øya" var det ja ! Vi hadde mye moro av å fleipe med nynorsken der. Husker det som det var i går. (Meldingar frå Bonn: Fira misjonærerarar blei i går opetne av kannibalernana i Tanzania... Tippepukongen: Uganda ein, Noreg to, tippeteiken tre..årsak, tippeteiken borte...)

Fortsatt: HEIA ROGER !!!!

Hanna sa...

Dette problemet har jeg også hatt! Som liten syntes jeg det var utrolig morsomt med små videoklipp som kom etter barnetv, med en dame som sang med operastemme: SOPPAPIROO! Så var det mange grønnsaker og frukt som dannet seg til dyr osv. og gjorde forskjellige ting. Nei, det skal ikke være lett.

Anonym sa...

Ser at det er en stund siden det ble spurt etter "Heia Roger- ta lampa"
Fant denne på U-tube:
http://www.comiclens.com/all/watch-video/tCcNZM0redI___james+bond+parody+the+spy+who+loved+me++fight+with+jaws

Satt akkurat å så James Bond filmen og husket den parodien.

Mor sa...

Åh, heeeeeeerlig siste anonym! Så fantastisk at du fant denne linken for meg!
Jeg er deg evig takknemlig, nå har ungene mine endelig fått sett opprinnelsen for det uttrykket de har hørt sin mor sitere i alle disse årene!